Vi kan hjælpe dig og din virksomhed med at redde jeres data ved et ransomware angreb

Ransomware-angreb er kort fortalt et ondsindet cyberangreb, hvor dine data bliver krypteret og du mister adgangen til det. Når skaden først er sket, kan det virke uoverskueligt, hvordan du får al din data tilbage – heldigvis kan vi hos Computer112 hjælpe dig med at redde din data ved et angreb. 

Hvad er et ranmalwareomware-angreb?

Et ransomware-angreb er et ondsindet cyberangrebstype, hvor angriberen krypterer din data og derefter kræver en løsesum for at dekryptere det. Det er blandt andet heraf navnet, ransomware-angreb, stammer fra, da ransom betyder løsesum.

En sådan form for angreb er alvorligt og kan have alvorlige konsekvenser for dig som enkeltperson, virksomhed og i visse tilfælde for samfundet som helhed.

Hvordan foregår et ransomware-angreb?

En klassisk måde, hvorpå at ransomware spreder sig, er via ondsindede email-vedhæftninger, skadelige links eller udnyttelse af sårbarheder i din software. Det foregår ved, at angriberen går ind og krypterer din data, så du ikke har adgang til noget af det længere. Efterfølgende vil der oftest vises en besked med instruktioner om, hvordan du betaler en løsesum, så du kan få adgang til din data igen. Her er det vigtigt at understrege, at dette anbefales aldrig, for selv hvis du betaler, er der ingen garanti for, at hackeren efterfølgende dekryptere din data.

Kan jeg selv forebygge, at det sker?

Du kan godt selv være med til at forebygge et potentielt ransomware-angreb bestående af en kombination af tekniske og adfærdsmæssige foranstaltninger.

Nogle af de ting, du selv kan gøre er blandt andet:

  • Sørg for regelmæssig sikkerhedskopiering af din data
  • Sørg for, at dit software er opdateret
  • Åbn aldrig mistænkelige e-mails
  • Download aldrig mistænkeligt og ukendt software
  • Gør dine medarbejdere, familie eller venner omkring opmærksom på mulige angreb
  • Videregiv ikke personlige oplysninger

Hjælp til gendannelse af data ved ransomware-angreb

Oplever du et ransomware-angreb er du velkommen til at kontakte os, og så kan vi hjælpe dig med at redde din data. Vi står til rådighed 24/7 365 dage om året, og er altid klar på at hjælpe dig – selv når det hele synes uoverskueligt.

Ring til os på: 60 89 41 12

Vores kunder siger

“Nem, overskuelig og altid kontaktbar.
Også reddet Computer112 mere data, fra min gamle harddisk, end hvad jeg turde håbe på.
Jeg var meget tilfreds med servicen fra Computer112!”

★★★★★

Peter

“Jeg havde sjusket med backuppen og mistede adgang til mine data, da harddisken fejlede. Casper fra Computer112 fandt og genskabte mine data, og jeg er en lykkelig mand. Jeg modtog også gode råd om backup fremover. Derudover hjalp han med at finde en supergod ny PC. Jeg har takket ham pænt for den fine assistance.”

★★★★★

Bjarne Juul

“Vi var uheldige og ulykkelige over vores ødelagte eksterne harddisk med alle vores fotos gennem mange år. Vi blev reddet af Computer112, der tilbød det fantastiske at undersøge harddisken for at se om billederne kunne reddes. Det lykkedes og vi er meget taknemlige for det super tilbud og flotte arbejde – vi har nu minderne i hus igen”

★★★★★

Lone Jensen

“Jeg havde en ekstern harddisk, der begyndte at klikke. Den indeholdte bl.a. en masse familiebilleder og dokumenter. Casper kunne heldigvis gendanne al data på den. Stor anbefaling herfra.”

★★★★★

Jette